Vylučovanie HGH

Boh stvoril človeka, aby bol jednoduchý; jeho nedokonalosti sú jeho skazou. V aminokyselinách nie je nič komplikované. Ak jeme vyváženú stravu, máme istotu, že získame všetky aminokyseliny, ktoré potrebujeme. V skutočnosti jeme viacej proteínov ako by sme mali – povie vám to každý dietológ.

Niet pochýb, že aminokyseliny ako arginín môžu zapríčiniť, že z hypofýzy sa začne uvoľňovať ľudský rastový hormón /HGH/, ale to môžu urobiť aj mnohé čerstvé zdroje proteínov. Odporúča sa nám konzumovať zmes zdravých zŕn a strukovín, čo nám zabezpečí prospešnú zmes aminokyselín.  Je to omnoho lacnejšie a je to prírodný, čerstvý zdroj aminokyselín.

Popri zdravej strave aj cvičenie môže pomôcť k uvoľňovaniu rastového hormónu z hypofýzy. Takto funguje ľudské telo, aby žilo: jesť zdravú a vyváženú stravu a hýbať sa. Nedostatok pohybu, konzumácia veľkého množstva tukov a potravín s vysokým glykemickým indexom /GI/ vedie k sakropénii, úbytku svalovej hmoty, ktorá obmedzuje vylučovanie HGH /ľudského rastového hormónu/. 

Známy autor publikácií o zdraví, Leslie Kenton, napísal: “ Silný omladzujúci efekt, ktorý je spôsobený nárastom hladiny ľudského rastového hormónu, je ovplyvnený tým, ako sa stravujete a žijete. Tie veci, ktoré máme pod kontrolou najviac stimulujú produkciu rastového hormónu”.

Tvorba rastového hormónu sa zvyšuje

  • Hlbokým spánkom
  • Isotonickým/odporovým cvičením
  • Znížením cukru v krvi
  • Vhodnou proteínovou diétou

Pozrite si nasledujúcu tabuľku. Váš rastový hormón /GH/ môžete nadobudnúť zadarmo!

Vzťah medzi cvičením a nárastom vplyvu rastového hormónu

Typ cvičeniaIntenzitaGH efekt
Stacionárny bicykelMiernaVysoká 145 % – ný nárast166 % – ný nárast
Bežiaci pásVysokáZosilnené pulzačné vylučovanie
Beh /muži/Mierna Neuspokojivý
Beh /ženy/Vysoká Zvýšený IGF-175 % – ný nárast GH v 24 hodinovom sére
Dvíhanie činiekVysoká 

85 % z maximálnej zdvihovej kapacity
70 % z maximálnej zdvihovej kapacity
Rýchly a trvalý nárast u mužov aj u žien
4 – násobný nárast

3 – násobný nárast