Morské proteíny a kolagén

Derma /škára/ našej kože sa skladá z troch veľmi dôležitých častí – kolagénu, elastínu a mukopolysacharidov.

Kolagén zabezpečuje koži celistvosť a elastín elasticitu. Kolagénové produkty zaplavujú obchody so zdravím a kozmetikou, pričom sľubujú mladú pokožku bez vrások. 

Mukopolysacharidy dodávajú koži pružnosť a viažu v nej vodu. Existujú určité morské proteíny, ktoré sa predávajú ako doplnky stravy s omladzujúcim efektom. Obsahujú Imedeen a Estime. Sú to substráty /“živná pôda“/ pre kožné mukopolysacharidy.

/Poznámka: Imedeen je výživový doplnok, ktorý znižuje viditeľnosť drobných vrások a pomáha zlepšovať kvalitu kože a hydratovať pleť./

  • Vrásky sa tvoria kvôli zníženej tvorbe kolagénu
  • Koža ovísa kvôli strate elastínu
  • Koža stráca pružnosť v dôsledku straty mukopolysacharidov v derme

V koži sa nachádzajú bunky, ktoré sa volajú „ fibroblasty“ /základné bunky väziva/. Tieto bunky produkujú kolagén, elastín a polysacharidy, ale ich produkcia sa s rastúcim vekom spomaľuje. Kmeňové bunky z placenty môžu omladiť fibroblasty, aby začali produkovať kolagén, elastín a mukopolysacharidy a tak vygumovali vrásky, obnovili elasticitu a pružnosť kože.

Kmeňové bunky z placenty nahradia váš kolagén, elastín a mukopolysacharid tým najjednoduchším spôsobom, postarajú sa o to, aby ich vaše telo začalo vyrábať.

Kmeňové bunky z placentyMorské proteínyKolagén
Zadováži kolagénánonieáno
Zadováži elastínánonienie
Zadováži mukopolysacharidyánoánonie
NedostatkyOpúchanie. Ak sa prestane brať, rýchlo sa zhorší kvalita kože.Nemusí sa absorbovať ak sa nepoužijú nanotechnológie pri jeho výrobe.