Kmeňové bunky z placenty podávané perorálne.

V exkluzívnych  klinikách sa získané kmeňové bunky mrazia. Pred podaním pacientovi sa rozmrazia. Ale dnes sa na uchovanie živých buniek používa aj technológia suchého vymrazovania, pri ktorej ostanú bunky živé 3 až 4 roky. 

Technológia sušenia vymrazením /lyofilizácia/ umožňuje podávanie živých kmeňových buniek vo forme kapsúl. Technológia emulzifikácie dovoľuje väčším molekulám, aby sa dokonale vstrebali v čreve prostredníctvom chilomikrónov /chylomikróny sú najväčšie lipidy, ktoré transportujú lipidy vstrebané z tenkého čreva do iných orgánov/.

Enterosolventná technológia /enterosolventný = gastrorezistentný/

Pri podávaní kmeňových buniek perorálne sa vyskytuje ten problem, že množstvo omladzujúcich faktorov a proteínov sa znehodnotí v prostredí žalúdočnej kyseliny. Aby sa dosiahol najvyšší účinok, kmeňové bunky sa musia podávať na lačný žalúdok. 

Pri enterosolventnej technológii je každá kapsula pokrytá odolnou vrstvou voči žalúdočnej kyseline. Kapsula je navrhnutá tak, aby sa rozpustila v tenkom čreve, čím sa maximalizuje vstrebanie jej obsahu do ľudského organizmu. Kapsule s kmeňovými bunkami z placenty, ktoré sú rezistentné voči žalúdočnej kyseline sa môžu brať pred jedlom, alebo po jedle.

Prípravok bez ochrannej vrstvyPrípravok s ochrannou vrstvou
Rozpustí sa v žalúdkuUvoľní sa v črevách
Menšia vstrebateľnosť /asi 20 %/Trikrát väčšia vstrebateľnosť /60 až 80 %/
Jedia sa na prázdny žalúdokJedia sa pred aj po jedle
Zapríčiňuje smradľavé vygrgávanie, páchnucí dych a žalúdočnočrevné ťažkostiJe omnoho ľahšie tolerovaný

Živá kapsuľa

Kmeňové bunky z placenty, spolu s ďalšími pridanými látkami, nie sú trvanlivé, ničia sa pôsobením vzduchu, svetla a baktérií. Pri bežnom uzavretí kapsule sa do nej dostáva vzduch, v ktorom sa nachádzajú voľné radikály a tie spôsobia odumretie kmeňových buniek. 

Kapsuľa s obsahom buniek z placenty, ktorá sa nazýva „živá kapsuľa“, je počas uzavretia naplnená dusíkom, ktorý vytlačí vzduch a tak zabráni zničeniu kmeňových buniek z placenty a ďalších pridaných látok. Keďže sa z kapsule vytlačí kyslík, baktérie sa nemôžu rozmnožovať, a preto zahynú. Bez dusíka by baktérie začali bujnieť a zničili by živé kmeňové bunky z placenty a ďalšie pridané látky v kapsule.